Begeleiding voor kinderen en (jong)volwassenen met autisme en/of ADHD

Verleg je grenzen met Wave Begeleiding!

Individuele begeleiding helpt jou bij het verwezenlijken van jouw doelen. Vind je het bijvoorbeeld lastig om te reageren op wat een ander zegt? Of om je voor te stellen hoe een ander zich voelt? Weet je niet goed hoe je vrienden moet maken en hoe je samen leuke dingen kunt ondernemen? Heb je moeite met overzicht houden? Is een plan maken en uitvoeren niet je sterkste kant? Ben je snel afgeleid? En wat als situaties ineens veranderen en het een chaos in je hoofd is? Daarnaast moet je je ook steeds meer staande houden in de maatschappij. Hoe doe je dat en wat heb je daar voor nodig? Hoe gaat het wanneer je een vervolgstudie en stage gaat doen en wat als je zelfstandig wilt gaan wonen?

Bij Wave Begeleiding krijg je hierbij ondersteuning. Dit kan zijn middels praktische hulp, coaching en/of activiteiten. De begeleiding is in jouw nabijheid aanwezig en zal je uitdagen om zelf iets te ondernemen. Je krijgt bijvoorbeeld een activiteit aangeboden waarbij je in een situatie komt waarin je direct gestuurd kan worden in je gedrag. Door je grenzen te verleggen kun je zo een succeservaring op doen.

Praktische uitvoering

De individuele begeleiding vindt meestal 1x per week plaats. Belangrijk is een veilige en daarmee duidelijke omgeving, waarin je je vertrouwd voelt. Je kijkt samen met de begeleiding naar wat mogelijk is in jouw situatie en niet alleen naar wat er niet kan. Een en ander is afhankelijk van je begeleidingsvraag, behoefte en interesses.

Werkwijze

Voor aanvang vindt een intakegesprek plaats. Hier wordt besproken wat jouw doelen zijn en hoe je daaraan wilt werken. Na elk begeleidingsmoment wordt kort gerapporteerd, zowel schriftelijk door de begeleiding, als ook mondeling naar jou en/of je ouders. Wanneer je gebruik maakt van een PGB, wordt een begeleidingsplan opgesteld, wat regelmatig met elkaar geƫvalueerd wordt.

Door Nederlandse Vereniging voor Autisme uitgeroepen tot meest autismevriendelijk persoon 2023!