Begeleiding voor kinderen en (jong)volwassenen met autisme en/of ADHD

Wie ben ik?

Met de gedachte dat niets onmogelijk is wanneer je het probeert, ben ik in 2013 met Wave Begeleiding begonnen. Daarvoor werkte ik 8 jaar bij een jeugdzorginstelling en heb daar veel jongeren met autisme/ADHD mogen begeleiden. Ik ben een professional met een SPW-diploma op zak en heb een grote rugzak vol ideeën en ervaringen.

Ik geniet ervan om met mensen om te gaan, een praatje te maken, een grapje te delen of om samen voor iets te gaan. Daarnaast ben ik gedreven in mijn vak. Ik ben leergierig en wil van mensen leren, hun ervaringen horen en luisteren naar wat er bij hen speelt. De uitdaging zit er voor mij in samen duidelijk te krijgen, waarbij ik kan begeleiden, ondersteunen of er gewoon kan zijn. Ik vind oprechte aandacht voor wat iemand bezighoudt en een klik hebben met de ander van noodzakelijk belang om iets te kunnen bereiken.

Kanovaren is mijn passie, het liefst op stromend water. Ik geef al 20 jaar les aan jongeren, waarbij het plezier in het kanovaren en plezier met elkaar voorop staat. Daarnaast kan ik mijn hoofd leegmaken als ik op de mountainbike of racefiets zit. Beide sporten pas ik toe in mijn werk om aan begeleidingsdoelen te werken.

Met Wave Begeleiding bied ik zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding en weekend- en vakantieopvang. Dit kan zijn praktische hulp, coaching en samen sporten om jongeren ervaringen op te laten doen. Zoals het kanovaren wat bij Wave Begeleiding een perfect middel is om aan sociale vaardigheden en communicatie te werken. Uit de comfortzone komen, je zelfvertrouwen verbeteren en leren samenwerken horen hier uiteraard ook bij.

Waarom?

Ik heb ervaren dat het voor iemand met autisme/ADHD lastig is om uit zijn of haar comfortzone te stappen. Hierdoor lijkt het verleggen van grenzen moeilijk, zo niet onmogelijk. Mijn visie is dat met de juiste begeleiding en in kleine stappen veel mogelijk is wanneer je het probeert. Met elke kleine stap doe je ervaring op en verandert er iets, waardoor de volgende stap gemakkelijker kan gaan. Daarbij heb ik aandacht voor negatieve of irreële gedachten. Wanneer deze gedachten op een andere, positieve manier worden beïnvloed, kun je een positiever gedrag laten zien. Ervaring opdoen en herhaling is hierbij belangrijk om een bepaalde gedachtenverandering en daarmee gedragsverandering tot stand te laten komen. Via Wave Begeleiding help ik je grenzen te verleggen op een vertrouwde en leuke manier die bij je past.

Door Nederlandse Vereniging voor Autisme uitgeroepen tot meest autismevriendelijk persoon 2023!